Var på äventyrsskalan ligger du?

Upplev en eldshow, lär dig blåsa glas, njut av utsikten från taket på en ruin från 1200-talet eller cykla MTB med havet som fond. Vi hjälper dig att styra upp aktiviteter som är på pricken för just ditt team.

Konferens och kick off

Skapa meningsfulla upplevelser för medarbetarna i din organisation! Genom att utmana och utveckla illustrerar vi er värdegrund och skapar konferenser eller kick offer som bidrar till att hitta talanger och behålla kompetenser. 

Bröllop och fest

Er stora dag. Eller din stora dag? Oavsett om det är bröllop eller annan bemärkelsedag hjälper vi dig med planering och genomförande så att du kan koncentrera dig helhjärtat på att vara stjärnan i filmen om dig själv. 

Almedalsveckan

Det blir annorlunda, men det blir. Vi hjälper dig planera och genomföra hejdundrande intressanta, viktiga och spännande seminarier, debatter och föreläsningar. Vi har studiolösningar både på fastlandet och hemma på ön. 

Inför 2022 kan du redan nu kontakta oss för möjligheten att arrangera ditt event i medeltida miljöer, trädgårdar och lokaler i direkt närhet till Almedalen.  Kontakta info@gogotland.se för mer information.

Middagar

Middagar för stora och små sällskap, med eller utan underhållning och överaskningar. Ät Gotländskt, veganskt, indiskt eller laga din egen mat efter säsongens varor. Vi ger dig idéer utifrån din önskan.

Vi kan arrangera häftiga middagar i tält och på stränder till i vackra historiska miljöer och modern restaurangmiljö.

Upplev 800 år av möten i en förstklassig och magisk eventmiljö

Upplev en förstklassig middag i en ruin i Visby innerstad. I ståtliga Kultudralen kan vi genomföra middagar med upp till 600 sittande gäster. Man har tillgång till en servicebyggnad med loge och toaletter inklusive handikapptoalett. Ruinen är Visbys mäktigaste kyrkoruin med stämningsljus längs murverket som belyser den historia som lokalen besitter. Här får ni inte bara en kulinarisk resa utan även en upplevelse som är världsunik. Hänför dina gäster med ett mingel, middag eller en hel show.


Roliga lekar och spännande tävlingar för grupper

Teambuilding på Gotland - vi har ett stort utbud av lekutrustning för både små och stora grupper. Vi har grejerna som lockar fram tävlingsinstinkten hos de flesta! Testa att gå på lina eller balansplattor och utmana varandra i tävlingar som kvadraten, ö-spelet och varpa! Våra lekledare och domare ser till att allt flyter på, och att ni får den paus ni behöver. För både små och stora grupper är ett avbrott för lek och spel, ett uppskattat avbrott i programmet.


Enhjuls-safari eller rally med kollegorna i gravarna?

Surfa på Gotland på ett helt nytt sätt! Digital teknik ger dig samma känsla som åka färskt puder i fjällen, eller som att du skulle surfa vågor på Hawaii. Inget behov av fjärrkontroll utan dina kroppsrörelser styr farten. Luta dig framåt, så ökar farten - så enkelt är det! Har du tidigare erfarenhet av brädsport som surfing, skidor eller snowboard kommer du igång snabbt, annars lär våra guider dig trixen för att starta säkert. Vi ger dig en revolutionerande ny brädsport och spännande utmaningar kombinerat med Gotlands oslagbara natur.
Upptäck en av Sveriges längsta grottor på en guidad tur

Upptäck Lummelundagrottan på en guidad tur med oss. Det var tre vänner som för snart 60 år sedan som upptäckte de stora grottsalarna med spegelsjöar, mäktiga fossiler och droppstensformationer. Sedan dess har mycket hänt och mer än 4 miljoner besökare har tagit sig in i en av Nordens mest besökta grottor. Följ med på en upplevelse som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden eller upplev en exklusiv visning, middag eller fördrink i de stora grottsalarna. För deltagare som törs väntar ett djupare äventyr till delar av Lummelundagrottan där endast ett fåtal personer varit. Med små båtar tar våra duktiga guider er förbi vattenfyllda gångar och fortsätter till fots 500 meter in i mörkret.


En värmande upplevelse med historisk kuliss, till middagen eller vandringen?

Boka en eldshow på Gotland och skapa ett glödande möte mellan kollegor med en trollbindande föreställning med artister i världsklass. Eld är lika vackert som farligt och nödvändigt för oss, kanske är det därför vi fascineras så av dess framkomst. Vi samarbetar med Nordens ledande artister för att skräddarsy upplevelser för din grupp. Vill man inte uppleva en show utan vill vara den - så lär vi dig. Hänför dina gäster under middagen, i fackeltåget till middagen eller som en del av fler aktiviteter. Eld ger värme till varje tillfälle - stort som litet.


Prova att designa och blåsa ditt egna glas med 1300 graders värme

Prova glasblåsning på Gotland tillsammans med någon av Gotlands många skickliga glasblåsare. Upplev den 1300-gradiga värmen i någon av Gotlands glashyttor och hänförs av ett av tusenårigt hantverk. Du får du lära dg tekniken för att balansera, skopa och blåsa glas. Show blandas med prova på och beroende på gruppens storlek får ni också skapa egna glasföremål. Ett varmt minne för livet!


En svårslagen utsikt från taket på denna unika åttkantiga kyrkoruin från 1200-talet

Helge And är verkligen möjligheternas ruin i tre plan. Upptäck en hänförande utsikt över Visbys takåsar efter att ha hittat vägen genom ruinens smala trapphus med nära ett millennium av historia. En intim och exklusiv middag på mellanvåningen eller ett mingel eller seminarium på entreplanet. I Helge And är allt detta möjligt.

Ruinen är lite mindre och den är till stor del täckt av tak, med endast en mindre öppning i mitten. I fonden finns två vackra öppna trappor med smäckra pelare. Det finns en mindre övervåning och från taket är det vacker utsikt över hela Visby. Att använda sig av ruinen för sin samling är något man gjort i snart ett millennium, först ut var pilgrimerna och korsfarare. Nu är det företag som Spotify, Länsförsäkringar blandat med privata evenemang och bröllop som fyller ruinen med glädje, skratt och fest.


Lämna vardagen för ett viktigt miljöombyte med lyckat resultat

Här på Surflogiet står grillarna tända för att ge er Gotlands godaste burgare blandat med äventyr på havet, musik och gemenskap. Vi vet hur viktigt miljöombytet är för att kreativiteten i gruppen skall flöda. Lämna vardagen och ta med dig kollegorna till stället ni länge kommer att prata om. En plats för möten närmare havet än här, blir svårt att hitta. Kanske är det just närheten till havet och naturen som har störst påverkan på ert resultat?


Ett roligt och kreativt sätt att lagvis utforska Gotlands spännande historia

För alla slags grupper erbjuder vi denna konferensaktivitet på Gotland. I äventyret som sträcker sig utanför Visbys ringmur tar sig deltagarna fram på cykel, moped eller i bussar. Längs med turen möts ni av gåtor och praktiska uppdrag med anknytning till öns historia. Ni tävlar lagvis mot varandra i aktiviteten där ni kommer få uppleva Gotlands makalösa miljö, kultur och historia. Samarbete, orientering och allmänbildning kommer vara viktiga ingredienser för att kunna ta hem slutsegern.


Upplev ett underhållande körslag tillsammans med kollegorna

Är du på jakt efter en rolig konferensaktivitet? Tillsammans med professionell körledare och med ett innehåll som gör att man på kort tid får uppleva glädjen i att sjunga och lära sig en sång tillsammans, är detta en uppskattad gruppaktivitet som kan genomföras i princip vartsomhelst på vår vackra ö - varför inte en medeltida kyrkoruin i Visby världsarvstad? Vi dokumenterar och filmar övningen så får ni med er ett roligt minne att spela upp vid fredagsfikan med kollegorna. Många skratt utlovas!


Upptäck öns pumptracks eller hisnande stigar längs Högklint

Cykla mountainbike på Gotland med våra duktiga guider. Vi tar oss fram längs smala kuststigar och havet är aldrig långt borta. Mountainbike är ett smart och smidigt sätt att ta sig fram i naturen, samtidigt som det kan vara klurigt, utmanande och äventyrligt om man vill det. Det som alltid är kännetecknande är att det är oerhört roligt. Vi skräddarsyr turer och kan också kombinera det med aktiviteter och andra utmaningar under utflykten. Vem vet, ni kanske möter en fiskare i fiskeläget som bjuder på Gotlandsbittar om ni har tur.


Vår hemligaste plats finns långt in i den gotländska urskogen

Bada badtunna på Gotland med dina kollegor och vänner. En liten bit utanför Visby långt in i skogen på slingriga vägar har vi hittat en plats som gett många timmars laddning av skratt och gemenskap under avkopplade former utan varken el eller mobiltäckning. Skyddat för vind och oväder dukar vi upp för middag i det gamla bulhuset med brasa för de mindre grupperna eller utanför under canvasdukar mellan träden. Den gotländska Whiskyn har präglats av källans vatten som du självklart bjuds på under kvällen.


Upplev en riktig ölverkstad där det alltid pågår ett smakfullt experiment

Ta med kollegorna eller vännerna på en ölprovning i Visby! Några minuters promenad från ert hotell känner ni doften av malt och får följa med på processen bakom vår populära gotländska öl. Det är hundratals år av historia som satt prägel på ölen och man kan verkligen känna ambitionen och driften att fortsätta utveckla i bryggeriet. Anläggningen ligger precis bredvid två av våra ståtliga kyrkoruiner där vi kan avsluta med en festlig middag. Ofta kombinerar vi ölprovning i Visby med olika gotländska delikatesser i tapasformat. I baren döljer sig också en hemlig tapp med något spännande experiment som garanterat kan inspirera den kräsne.


Utmanar trygghetszoner med fart, höjder eller småkryp

Vi har ett stort utbud av aktiviteter för grupper som vill utmana varandra och sig själva. Det är många som inte vet är att Gotland är en naturlig lekpark för flera extremsporter och har ett naturliv som berikas av allt från rovfåglar till hitresta kameler som gärna vill träffa er. Vi har många olika aktiviteter på temat som inte kommer lämna någon pulslös - allt från djupen av kalkbrotten till höjderna av kalkstensklipporna längs kusten. Prova vågsurfing, JET-surf eller firas ner från Högklint? Vi skräddarsyr och anpassar våra utmaningar efter era önskemål, väder och magkänsla.


Låt våra bästa guider ta dig med på tur

Vi erbjuder många olika typer av guidade turer, med buss, cykel eller till fots. Vill du ta med kollegorna på en visning av världsarvets hemligheter eller besöka något av våra historiska fiskelägen? Då ska du boka någon av våra turer som sträcker sig från innerstaden upp till raukfälten på Fårö och ner till Hoburgsgubben i söder. Våra favoriter är när vi får medverka som skådespelare och iscensätta upplevelser som sätter tvist på det hela! Vad sägs om att möta fiskaren i Ygne som bjuder på Gotlandsbittar, eller soldaten som sprang vilse på vägen till slaget? Vi har över 50 guider och turer och sätter alltid ihop det bästa för dig. Upplev Gotland med tusentals steg eller i en lyxig buss!


Välkommen till vår medeltida sovsal där vi skapar unika och exklusiva evenemang

Ta del av den anrika Franciskanordens sovsal, dormitoriet. Med en sagolik entré från Stora Torget via mäktiga S:ta Karin kyrkoruin eller genom Klosterlängans egna trädgård med entré från S:ta Katarinagatan. Klosterlängan är en byggnad uppförd under medeltiden i Visby innerstads absoluta kärna. Vid Stora Torget i anslutning till S:ta Karin ruin börjar din möjlighet för ett centralt placerat evenemang i en välutrustad historisk lokal som kommer lämna dina gäster med en häpnad som är få förunnat.


Låt oss ta dig med på en upplevelse längs öns 80 mil långa kust

Fiska på Gotland med oss - en naturupplevelse utöver det vanliga. Det många inte vet om Gotland är att folk reser från hela världen för att ta del av den gotländska fiskelyckan. Vi har Nordens proffsigaste guider på plats och maximerar era chanser att komma i kontakt med vår storvuxna och vilda havsöring. Vart vi fiskar beror på väder, vind och vår magkänsla. Kommer ni som nybörjare ser vi till att du får rätt kast och kittar er med all utrustning som är nödvändig. Låt oss visa dig vårt allra bästa fiske, och lära dig allt vi kan. Vi tänder gärna en brasa och tillagar något tillsammans när vi är ute eller upplever smakerna på någon av våra 17 White Guide restauranger på Gotland.


Du vet aldrig vilka skatter som göms i de gamla ruinerna eller i Visbys ringmur

Upplev en spännande skattjakt i Visby med kollegorna! För att lyckas med ert uppdrag behövs en blandning av slughet, nyfikenhet och laganda, samtidigt som ni har er lekfullhet nära till hands. Vi startar Almedalen i lag om fyra, och med hjälp av en karta och några ledtrådar tar sig lagen ut på tandemcyklar letande efter skattens gåtor. Ert uppdrag är att tillsammans med dina vänner lösa skogens mysterier och bli det första laget som klurar ut den hemliga koden till skatten. Det lag som först löser alla gåtor och lyckas öppna den stora skattkistan tar hem segern!


Kör enduro på Gotland med våra duktiga guider

Kör enduro på Gotland med hojarnas Tesla och upptäck ön i ett episkt tvåhjuligt äventyr. Med minimalt klimatavtryck, helt ljudlöst och med häpnadsväckande acceleration oavsett varvtal. En aktivitet som passar för större grupper som valbar aktivitet eller som en del av en femkamp med one wheelers, go-cart och gutniska lekar. De mindre grupperna kan vi ta med på en guidad tur längs med oslagbara kuststigar och slingriga vägar.


Snabba och galna lådbilar möts i legendarisk tävling

Utmana kollegorna i en galen tävling med lådbilar! Här krävs kreativitet, svett och fartkänsla och allas färdigheter kommer till nytta. Deltagarna har förberett och snickrat under en begränsad tid för att skapa den galnaste, snabbaste och bäst designade lådbilen. Det gäller dessutom att kunna bedöma hastighet, hållfasthet och samarbeta i gruppen för att ta hem slutsegern i Gotland Grand Prix. Njut av en utomhusaktivitet, där stil och fart bedöms lika. Massor med skratt utlovas!


Den gutniska femkampen lockar alltid fram tävlingsskallarna

Upplev vår gutniska femkamp och ta del av Gotlands traditionella och klassiska lekar Här utmanas ni i tävlingar som Spark bläistre, Stang störtning och Varpa. Lekarna är uråldriga, vissa av dem kan spåras tillbaka ända till Vikingatiden. Vi delar in gruppen i lag, där varje lag poängsätts och tävlar om den ärofyllda titeln Årets Gutar. Här får ni chansen att prova på några av de historiska tävlingsgrenarna och bejaka vinnarinstinkten.


En kommunikations och samarbetsprövande aktivitet med massor av skratt

I aktiviteten som sätter konstnärlig talang och gruppens samarbetsförmåga på prov, kommer allas kompetenser till nytta. Vem i gruppen tar sig an rollen som ledare och vem är det som medlar? Skratten duggar tätt och gruppen utvecklas snabbt tillsammans. Till sin hjälp har deltagarna stafflier, penslar målarfärg samt en originalbild som skall återskapas. Lagen får själva komma fram till bästa arbetsformen och vi utlovar många skratt och möjligheter till vidare reflektion. Ibland väljer våra bokare till gruppanalys, där lagen får konkreta verktyg och tips med sig hem att arbeta och tänka på.


Upplev ett medeltida Gotland med företaget

Tävla mot kollegorna i Slaget om Visby! Bland gränder och dimhöljda ruiner hägrar de hemliga mötesplatserna. Där utspelas ett spännande äventyr, där ni får lösa gåtor och uppgifter som kräver gott samarbete. Mellan utmaningar och oväntade möten, samlas ni i Visbys ruiner där ni under ledning av medeltidsprofiler också får tävla mot andra lag. Upptäck ett medeltida Visby där vi utvecklas med vår historia.